Kattentrimsalon Quafur

Met het welzijn van uw kat voorop .....

Help! Mijn kat verhaart.

______________________________________________________________________________________________________

Misschien bent u op deze pagina gekomen omdat uw kat ontzettend verhaart en u zich daar erg aan stoort. Begrijpelijk.

Ben ik daar als kattentrimster de oplossing voor? Vaak niet maar dat betekend niet dat het hopeloos is. De kwaliteit van de vacht en dus de mate van verharen word door een aantal factoren beïnvloed.

Allereerst Voeding.

Voeding legt de basis voor de kwaliteit van een kattenvacht. U kiest de voeding voor uw kat maar dat hoeft niet de juiste voeding voor uw kat te zijn. Uit ervaring kan ik vertellen dat voeding van supermarktkwaliteit kan zorgen voor een ernstigere verharing dan een voeding van betere kwaliteit en dit hoeft zeker niet duurder te zijn. Daarnaast is het aan te bevelen uw kat dagelijks natvoer te geven. In het verleden kregen eigenaren vaak te horen dat natvoer niet goed zou zijn voor het gebit of het gewicht van de kat, gelukkig veranderen de inzichten. Lees daarover meer op https://dierenartsenkringhaaglanden.nl/blog/64-katten-voelen-weinig-dorst-pleidooi-voor-meer-nat-voer. Wat in dit blog nog mist is dat natvoer ook een goede invloed heeft op de vacht van een kat.

Vachtverzorging

Wanneer een kat veel haar verliest zullen de meeste mensen al snel een kam of borstel pakken en de kat dagelijks borstelen/ kammen. Hoewel dit logisch lijkt is dit erg af te raden, zo vaak borstelen zorgt juist voor meer verharing. Wanneer je in plaats van de borstel een vochtige microvezeldoek of zeem pakt en deze over de kat heen haalt verwijder je loszittend haar en vaak vind de kat dit ook helemaal niet vervelend. Voor advies over de juiste kam of borstel en frequentie kunt u contact met mij opnemen.

Ook stress en ziekte kunnen voor meer verharing zorgen, misschien heeft u het weleens meegemaakt, u komt met de kat bij de dierenarts en eenmaal op de tafel ligt er een hele krans van kattenhaar om de kat heen, gewoon door de spanning.

Dus heeft u een kat die ernstig verhaard? Ga dan eerst eens kritisch naar zijn voeding kijken. Op diverse websites kunt u voeding en recensies daarvan bekijken maar ook in de dierspeciaalzaak kunnen ze u hierover adviseren.
Bent u nu benieuwd wat ik mijn 5 Maine Coons en onze lieve huis-tuin- en keukenpoes voer? De brokken die ik hoofdzakelijk voer zijn de Opus Lynx brokken van Husse, zie https://www.hussehaaglanden.nl/ , ook de zakjes natvoer van dit merk voer ik en worden graag gegeten.

Dus bij ernstig haarverlies kunt u allereerst de voeding en vachtverzorging aanpassen maar daarmee is niet direct het probleem opgelost. U kunt altijd contact opnemen voor een afspraak zodat ik uw kat op weg kan helpen want ook blij personeel betekend een blije kat.
.